William Coppens

/
/
William Coppens
William Coppens
William Coppens
gemeenteraadslid Poekestraat 39 0497 690 777

gehuwd met Marleen De Clercq
vader van Annelies en Karel
fiere opa van Emile, Martha en Ida, Wietse en ♥
gepensioneerde leerkracht wetenschappen

“De beste tijd is de tijd die nog moet komen.” Zo kijkt William tegen het leven aan.

De actieve jaren in het onderwijs werden met een voldaan gevoel afgesloten in 2015 en sindsdien geniet William, samen met zijn vrouw, van een toch ook wel druk pensioen. Binnen een andere tijdsindeling komen nieuwe uitdagingen en nieuwe mogelijkheden op hem af.
Maar hij ontdekt ook nieuwe noden in de gemeente: aandacht voor een steeds groter wordende groep jong-senioren, nood aan een modern woonzorgcentrum, noodzakelijke zorg voor goede voetpaden niet alleen voor opa’s die met hun kleinkinderen op stap gaan maar ook voor rolstoelgebruikers en ouderen, de uitbouw van speelpleinwerking en kinderopvang voor jonge gezinnen, aandacht voor sociale samenhang en buurtwerking …

Het hart blijft jong en de bezieling voor het uitwisselingsproject van jongeren met onze Poolse zusterstad Krasnik wil William later als een kostbaar project doorgeven.
William is actief betrokken bij het verenigingsleven van Ruiselede en zet zich graag in voor activiteiten bij OKRA en CURANDO.
Na een mandaat als OCMW-raadslid werd William in 2012 gemeenteraadslid en vertegenwoordiger van de gemeente bij WVI, IVIO, de politieraad en de plaatselijke dienstencheques-organisatie.

Gedreven, betrokken en hoopvol kijkt William uit naar de komende verkiezingen.